2011-10-10
Final Endurance Racing 8h Mantorp Park

Fantastiskt startfält- 51 bilar på startgridden!!!

Tre bilar till start DrivingEvent Team Porsche, DrivingEvent Team BMW, DrivingEvent Team Volvo.

Efter andraplatsen i föregående race fick Anna möjlighet till att köra finalen i Volvo S40. Team BMW var inför finalen förstärkta med radarparet Räser KåGe och Jarmo Alamartimo båda från DrivingEvent.

I Team Porsche funderade vi om Porschens förbannelse nu var bruten..

Kör stint 2 då vi ligger på en 22 plats, bilen fungerar bra och ett skönt flyt i körningen, kör upp oss till en 6 plats och gör snabbaste varv i bilen innan tankning och förarbyte. Det här känns bra! Bilen går bra, allt fungerar förutom en krånglande radio. Nu är pallen vår!

Stint 5 bilen går kanon en lätt vibration känns ffa i slutet på långa rakan- en mindre bromsplatta? inget som stör men men men Det visar sig under timme 7 att vibrationerna tilltar kraftigt. Jonas sänker tempot, vid sista förarbytet görs en snabb koll på bilen -något håller på att haverera i bakvagnen, växellåda, bakaxelutväxling eller drivaxel. Benny kör sista stinten, vi tvingas i stort sett rulla runt banan, med rutinerat lugn tar han bilen i mål. Tyvärr känns det lite som stolpe ut, bilen har fantastisk potential bara vi får drivlinan att hålla distansen ut. Det blev trots de långsamma varven på slutet en 7 plats.

BMW råkar ut för ett brustet länkarms stag i bakvagnen under inbromsning efter långa rakan, några svettiga sekunder för Jarmo som rutinerat håller sig kvar på banan. Långt depåstopp men med toppenmekaniker och taggade förare når man en 16 plats.

Volvo bilen med vår juniorförare Anna rullar på bra och i slutet på racet avancerar man till en 5 plats i klass4.

 
 
2011-10-07
Förarutbildning/ Licenskurs för storsatsande VAG

Storsatsande VAG gav 25 personer  sitt bevis på uppskattning när de fick förarutbildning och racinglicens. Dessa personer ur personalen får även möjlighet till sin racingdebut i bilar iordningställda av VAG. Audi/ Volkswagen. Vi förstärkte instruktörsgruppen från DrivingEvent. Fredag 16.00-18.00 vår egen träning inför finalen i morgon. På en blöt bana körde jag och Martin ett tiotal varv för att känna på bilen och kontrollera att allt fungerar.

 
 
2011-10-02
Driving Event/ Bridgestone

Hemma efter test av Porschen inför finalen nästa helg samt lite "medåkarkörning" för ett trevligt, duktigt och glatt gäng från Bridgestone. Alltid lika roligt att träffa Driving Event killarna och som alltid väldigt trevligt på loftet hos RäserKåge och Gerd. Kanonmiddag med gott Amarone!

Nu laddar vi inför finalen på Mantorp Park, där även dotter Anna kör Driving Events ex JTCC Volvo S40 i klass4. Föregående tävling på Sviestad gjorde Anna racingdebut efter att ha blivit totaltrea i Norrlandscupen Rotax Max kart. Det var en bejublad debut som slutade med en andra plats ! Vad blir det på Mantorp ?

 
 
2011-09-28
TV4

Ny länk från TV4

Sveriges förmodligen snabbaste frisör bor i Njurunda, söder om Sundsvall. Det är 19-åriga kartföraren Anna Axehult, och för henne är det ingen tvekan om vilken karriär som lockar mest.

http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyheterna_sundsvall?title=vill_bli_proffsforare&videoid=2072077

 
 
2011-09-27
TV4 Sundsvall

Efter Tords fina reportage i motorbilagan kom idag detta inslag i TV4.

http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyheterna_sundsvall?title=tv4nyheterna_sundsvall_06_33&videoid=2072242

 
 
2011-09-20
Motorbilagan

Stort reportage av Tord Lundgren om vår juniorförare Anna.

 
 
2011-06-30
Alla våra bilar i mål!

Ett magiskt dygn är över, ännu har inte alla intryck landat. Jobbigt men fantastiskt lärorikt och roligt, En perfekt start på egen satsning nästa år. Carrera bilen från 1965 kördes i Classic 24h och blev trea i klassen K7GT! 996 Cup bilen körde i mål på en 55 plats, 10 plats i klassen, 997 RS bilen på en 80 plats och 12 plats i sin klass. Det har varit fantastiskt roligt att vara delaktig i denna seriösa satsning och fått lära känna så många nya trevliga och kunniga eldsjälar inom motorsport. Tack!

 
 
2011-06-21
Nürburgring 24h

adac.24h-rennen.de

Följ oss på "ringen" 23-26 juni i den 39 upplagan av den mytomspunna tävlingen på Die Grüne Hölle. Det 22 man starka Teamet Porsche Väst är fullt av Eldsjälar som brinner och lever för motorsport. Tre bilar kommer till start 911 GT3 Cup, 911 GT3 RS samt 911 Carrera 1965 i Classic. Målsättning är att ta båda 24 timmars bilarna i mål topp 40 och vinna Classic.

Torsdag

11.30-13.00 Tidsträning ADAC 24h Classic

14.30-16.00 Fri träning 24h

19.30-23.30 Tidsträning 24h

Fredag

09.45-12.45 Race ADAC 24h Classic (3h)

16.55-18.55 Tidsträning 24h

Lördag

16.00 Race start

Söndag

16.00 Målgång 24h Nürburgring

 
 
2011-06-19
Racing can be painful !

Deltävling 3 i Piteå Rotax Max Norrlandscupen.

Efter en olycklig sammanstötning däck mot däck under andra träningspasset fredag kväll där Kims kart studsar upp och träffar Annas högra hand har det efter besök på Piteå sjukhus konstaterats att vår juniorförare har frakturer på högra handens lill och ringfinger. Med sönderklippt förarhandske, sin mors humör och Racing Spirit kämpar Anna under dagen till sig startruta två till finalen!

Finaldags med startruta två, ytterspår i kurva ett - karambolage- Anna kommer iväg näst sist... Bara att gilla läget och bita ihop! Anna presterar dagens häftigaste uppkörning genom fältet och kör upp sig till en fjärdeplats- ett varv till ... Under uppkörningen presterar Anna helgens näst snabbaste varvtid. Även om resultatet inte blev vad vi förväntade oss var detta en fantastisk prestation och bra poäng till totalställningen.

 
 
2011-06-11
Testdag med Driving Event Formula School

Fredag en lite mulen typisk Svensk sommardag, dvs perfekt att köra räserbil!

Team Driving Event delade banan med formelbilsåkande då Jonas hade en av sina välbesökta formelkurser på Scandinavian Formula School, idag var min "rejs" mentor och gode vän Räser KG med och hjälpte till med goda råd om spårval och körteknik och som gästinstruktör Ted Björk som gav eleverna en chockartad upplevelse i en Ariel Atom.

Alltid lika kul att få sätta sig i Porschen och köra några varv, Porschen nu med lite modifieringar då vi hoppas att värmeproblemet skall vara löst. Fokus under testdagen var vår juniorförare Anna som körde riktigt riktigt bra och fick mycket bra råd från Driving Events instruktörer och inte bara töntiga kommentarer från farsan...

Med andra ord en riktigt bra dag att dö på.

 
 
2011-06-06
En intensiv racehelg är över

En intensiv racehelg är över, ömsom vin ömsom vatten.

Vi började fredagen med ett första test i en JTCC bil för vår juniorförare Anna. Testet gick över förväntan och både Anna och jag var mycket nöjda med testkörningen. Stort tack till Jonas och alla andra på Driving Event Formula School.

Fredag eftermiddag test och träning inför 8 timmars Endurance racing på lördagen med Porsche. Test och träning genomfördes problemfritt.

Race/ Porsche Linköpings Motorstadio

En mycket varm dag, redan tidigt på morgonen visade termometern över 20 grader, gassande sol och inte ett moln på himlen. Viktigt att fylla på med vätska redan nu. Senare under dagen visade termometern 28,5 grader och rena bastutemperaturen i bilen. Racepace var bra och jag var helt inställd på en pallplacering-kanske seger... , med åtta timmar i racetempo är det inte seger i första kurvan som räknas utan målgång efter åtta timmar. Tyvärr drabbades vi som många andra av haveri- vänster drivaxel måste bytas två gånger under racet och även vevaxelns svängningsdämpare släppte. Detta resulterade i alldeles för mycket depåtid trots fantomjobb av Driving Events superduktiga mekaniker! Stort tack för ert kämpande i depån. En liten tröst i bedrövelsen var att mitt snabbaste varv var efter dryga 150 varv så konditionsträningen under den kalla Norrländska vintern har fungerat. En tjugonde placering av trettio startande blev resultatet.

Efter målgång nattkörning hem till Nolby för 3 timmars sömn innan vi 04.30 sätter kurs mot Östersund och andra deltävlingen i Norrlandscupen Rotax Max karting.

Race/ Karting Östersund

Efter lite problematisk inledning på morgonens träning med en setup som inte fungerar och ett kvalheat där Anna knuffas av banan börjar farten komma. Med hjälp av Lars Lundahl hittar vi en betydligt bättre setup på karten och varvtiderna kryper stadigt neråt. Anna gör sitt bästa resultat och kommer i mål på en 3 e plats i finalen. Anna låg länge på en andra plats men orkade inte hela racet med smärtande revben, med andra snabbaste varvtid och en tredjeplats i finalen var det ett trött men glatt sällskap som återvände hem.

/Per-Erik

 
 
2011-05-13
TSR Roadshow Gärdehov/ Sundsvall

På lördag 14:e maj kommer TSR Roadshow till Gärdehallen. ETT GRATIS motorevent riktat till ungdomar men som passar hela familjen. Vår juniorförare Anna finns där och visar sin Rotax Max tävlingskart. Läs mer på Two Stroke Riders hemsida.

www.twostrokerider.se

 
 
2011-05-13
Träning avslutad

Träningen avslutad, lite stötdämparjusteringar. Träningen genomfördes utan problem med båda bilarna, nu en sista genomgång innan racet i morgon. Racet kan du följa live på Amigoo.se

 
 
2011-05-12
Endurance Racing

I morgon fredag kl 05.30 sätter vi kurs söderut, två timmars fri träning fredag em och racestart kl 09.00 lördag morgon för 8 timmars race delt 2 med Driving Event Teamet. Två bilar kommer till start från Teamet Porsche och BMW.

 
 
2011-04-18
Förtest Nürburgring24h

Porsche GT3 RS/ Porsche GT3 Cup. Nu har vi genomfört en första genomkörning inför 24hNürburgring på Kinnekulle ring. Den rutinerade "ringenräven" Hans avrapporterade "Bilen fungerade bra, lika svampig och halvbångstyrig på kullen som den alltid varit för att sedan gå fint på nordslingan." Nu återstår lite justeringar på bilen, extra tanken skall monteras för att exakt uppnå 100l, data loggen skall uppdateras med minnes stick typ USB, dekaler skall tillverkas och monteras.

 
 
2011-04-16
Premiär Race

Lördagen den 16 april körde vi vårt första 8 timmars endurance race med Team Driving Event, Porsche 968.

Fredagens träning avlöpte utan problem med båda bilarna. Starten går i säsongens första race tyvärr tvingas BMW n bryta under första stinten med ett troligt Vanos fel.

Jonas som kör första stinten i Porschen tvingas tidigt stanna i början på långa rakan då kylarvätska sprutar över vindrutan. Det visar sig vara en brusten slangklämma till en kylarslang- Trots testdag och fredagsträning skall detta hända under race- Thats Racing. Med bärgning och reparation tappar vi runt 25 minuter. Därefter flyter allt på bra med Porschen trots att vi kör på gatdäck Bridgestone RE070 vilka inte är "R" däck lyckas vi köra upp oss till en åttonde plats i klassen. Bra presterat av Teamet och Bridgestone däcken.

 
 
2011-04-12
Driving Event

Team Driving Event utökas till tvåbilsteam. Jonas med beifahrer sträckkörde Linköping - Belgien tor efter första testen för att hämta hem en BMW Motorsport 130 I. Senare under säsongen utökas ev Teamet med en tredje bil, Volvo S40 ex JTCC kanske en tjejsatsning i denna bil. Funderar om vår duktiga junior Anna är intresserad .....

 
 
2011-04-10
Porsche 968 Endurance

Första testet i endurance Porschen 968 genomfördes utan större problem på Sviestad banan i Linköping. Inkörning av motor samt drivaxlar och lite mer gasa i några stint. Långlopps premiär nästa helg på Mantorp Park med Teamet Driving Event.

Är du intresserad av att lära dig mer om bilkörning eller ta steget till egen racinglicens är Driving Event Formula School det perfekta valet.

www.drivingevent.com

 
 
2011-02-03
24h Nürburgring

Första Teamträffen i Göteborg inför 24h Nürburgring kommande Midsommar helg.23-26 juni. Mycket trevliga och duktiga killar i Teamet. Verkligen roligt att få vara delaktig i denna seriösa satsning på en mytomspunnen tävling i ”Die grüne Hölle”.

 
 
2011-01-22
MC Mässan

Anna vår duktiga juniorförare i Rotax Max finns under Motorcykelmässan 28-30/1 i QTP s monter A08:31 och visar deras hjälmutbud för MC och bilsport.

 
 
2010-07-08
Pärnu träning

Efter två lugna träningsstint och inkörning av motor är det Eriks tur att köra ett fullfartsstint och därefter ska jag köra sista stinten. Tyvärr blir sista testpasset inställt pga av flerbils crash i Formelbil där saneringsarbetet drog ut på tiden. Tuvärr inget fullfartsstint innan kvalet i morgon. Men positivt intryck av bilen med bra väghållning som jag dock upplever något mjuk med tendens till understyrning men helt fantastiskt brutala bromsar.

 
 
2010-07-02
Alfab Racing

Måndag kväll tvingas vi kasta in handduken då vi ännu ej hunnit få reservdelar till bakaxel. I morgon eftermiddag behöver vi börja rulla mot färjan för träning kval och race i Pärnu. Tisdag morgon ringer Erik / Alfab Racing och undrar när jag kommer- eftersom jag skall köra Teamets GT3 Viper !???

Kan vi upprepa resultatet från 2006 på Anderstorp då Axehult Motorsport och Alfab Racing tillsammans kom sågs segrade....

 
 
2010-07-01
Bakaxelhaveri

Bilen har klarat sig med relativt lite skador efter högfartssmällen på Alastaro. Chassiet är oskadat förutom att vi nu bytt A-armar och styrstag, karossen är på lack. Dessvärre är det totalras i bakaxel och vänster drivaxel har brustit. Detta var vad som orsakade olyckan då bakhjulen låste och vi snurrade. 9 dgr till race i Pärnu ...

 
 
2010-06-18
Kart on Tour

Onsdagen den 30 juni har ditt barn möjlighet att på Mittsverigebanan gratis prova på Kart (Gokart). Svenska Bilsportförbundets satsning på ungdomar. SMK Sundsvall arrangerar dagen. Läs mer på/

http://www.smksundsvall.com

http://www.kartingontour.se

http://www.motorparken.se / Välkommen

 
 
2010-06-13
Alastaros Betongmur är hård!

Warm up lördag morgon-regn. Vi utnyttjar detta till att testa en ny inställning på stötdämparna då det i princip är okörbart i regn som bilen nu uppför sig. Inte bästa läge på en Warm up inför race, bara att gilla läget och hoppas att jobbet med bättre defroster fungerar. Ut på start och målrakan vid växling från fyrans växel till femman släpper bakänden blixtsnabbt, det finns inte en chans att hämta hem bilen utan snurrande går vi in i betongmuren i ca 170km/h. Som tur är med en relativt flack anfallsvinkel men muren är hård och det gör ont i både kropp själ. Slutåkt i Finland för denna gång men vi kommer tillbaka. Vill även tacka räddningspersonalen vilka var mycket duktiga och omtänksamma. Tack!

 
 
2010-06-11
Skitkval

De två kvalen under fredagen kördes i regn. Med totalt igenimmad framruta och en bakände som var som varmt smör i en het stekpanna blev det två skitkval och stor besvikelse. Nya tag i morgon. Kval är en sak, 35 minuters race någonting helt annat. I morgon står vi och kör- att köra om är alltid kul....

 
 
2010-06-10
Alastaros Betongmur är hård!

Efter en i stort sett lyckad testdag under torsdagen med vackert väder och torr bana är vi nöjda med bilens uppförande förutom vårt fortsatta problem att få fäste ibakänden, vi behöver mer traction i bakvagnen för att kunna närma oss toppen. Per sitter försjunken över datorn och muttrar innan han skruvar stötdämpare.

 
 
2010-06-04
Alastaro

På onsdag rullar vi mot Nordig Gt och / NEZ Mästerskapets första race på Alastaro i Finland. På torsdag har vi en heldag träning för att sedan köra kvalen på fredagen och de två 35 minuters racen på lördag.

 
 
2010-05-24
Lyckad testdag på Mantorp Park

Testdagen på Mantorp Park blev positiv förutom lite strul med torrsumpspumpen för oljetrycket vilket gjorde att vi tvingades bryta testdagen lite tidigare än beräknat. Bilen har betydligt bättre styrrespons och reagerar kvickt och distinkt in i kurvor, vi är inte nöjda med greppet i bakvagnen där vi tappar i utgången av kurvor.

 
 
2010-05-10
Serieträning på Mantorp Park 22/5

Nu drar tävlingssäsongen igång med en Träningsdag på Mantorp Park. Nu får vi för första gången testa de förändringar vi gjort i chassiet under vintern med hjälp av Roland på G-Rex.

 
 
2010-05-01
Sundsvall Custom&Hot Rod Show 2010

Tillsammans med Team Alfab och snabbe föraren Erik Behrens finns vi på Mässan 14-16 maj. Vi visar Dodge Viper GT3 och Camaro GT två bilar vilka vi tävlar med i NordicGT. Med oss i montern har vi även två duktiga Karttjejer som båda tävlar i Rotax Max, Lisa Nohlin och Anna Axehult. Vi visar även Bridgestones F1 bil. Mycket Välkommen.

 
 
2010-02-22
POTENZA S001

Bridgestone lanserar nytt "super sport" däck POTENZA S001! Bridgestone Passion for Excellence

Läs mer på / http://www.potenza.eu och http://www.bridgestone.se

 
 
2009-10-12
Test på Mittsverigebanan.

Ett sista test innan snön faller på Mittsverigebanan. Trots låg temperatur i luft och asfalt körde vi några viktiga test stint där vi fick svar på flera viktiga frågor vi haft. Chassie Per och Micke från IMS jobbade med bilen under fredag och lördag. Stort tack till Er. / Per-Erik

 
 
2009-08-28
Final RotaxMax

Vi tvingas avstå NC/MNB, DM finalen i Örnsköldsvik då Anna fortfarande vid belastning får mycket ont i sina revben. Inför finalen var Anna näst bästa tjej efter Lisa Nolin vilket gör det extra tungt att tvingas avstå. Självklart blir det ny säsong och nya tag i RotaxMax 2010. Vi hoppas på framgångar för Lisa Nolin och Alexander Lundahl i finalen som båda kör för SMK Sundsvall. /PEA

 
 
2009-08-03
RotaxMax Skellefteå

Deltävling i Skellefteå Norrlandscup/ RotaxMax Challenge. Efter att i första kvalheatet blivit avknuffad och kommit upp på banan igen med krokigt styrstag gör Anna efter 3 varv tecken att gå i depå då hon inte orkade styra karten. En bakomvarande förare uppmärksammar inte detta utan Anna blir påkörd bakifrån vilket resuterar i 7 brutna revben. Efter professionellt omhändertagande av tävlingsläkare och senare undersökning på Skellefteå sjukhus vänder vi hemåt. Anna har ordentligt ont men är efter omständigheterna vid gott mod och pratar redan om reservdelar till karten. Tack vare bra skyddsutrustning och god säkerhet slutade smällen med brutna revben. /PEA

 
 
2009-07-08
Formel Licens

Teamets första formel licens innehas nu av vår stolta junior Anna efter fantastiskt roliga dagar genom Driving Event Formula School på LMS i Linköping. Efter en nervös morgon för Anna genomfördes kursdagarna med bravur. Jag hjälpte själv till som instruktör och hade några nervösa sekunder när Anna satsade lite för mycket i ingången till S-et och dundrade rakt över sandfållan. Farten var så hög att Anna mer flög över sandfållan än körde genom den, fördel ingenting slog i och efter några varv på banan med rensade däck var det full fart igen... Tuffa tjejer kör racing!

Stort tack till Jonas med personal på Formula School och speciellt till min vän och racementor "KG" som denna helg hjälpte Anna till snabba och jämna varvtider. / Per-Erik

 
 
2009-06-22
Karting On Tour

Onsdagen den 1.a juli har ditt barn möjlighet att på Mittsverigebanan gratis prova på Kart (Gokart). Svenska Bilsportförbundets satsning på ungdomar. SMK Sundsvall arrangerar dagen. Läs mer på/

http://www.smksundsvall.com

http://www.kartingontour.se

http://www.motorparken.se / Välkommen

 
 
2009-05-21
JuniorTeam

Tävlingspremiär i Piteå / Norrlandscup kommande helg.

 
 
2009-05-14
Junior Team

Nu har vi avverkat några träningar i Östersund. Det går fortare och fortare och jag börjar förstå hur lite jag kan om kartinställningar...

 
 
2009-05-11
G-Rex

Efter den fantastiska responsen på Sundsvalls motormässa plockade vi ned bilen igen. Bilen har nu slutmonterats och med hjälp av Roland och Rolf från G-rex har vi nu gjort färdigt dom sista modifieringarna i chassiet.

Roland och vår egen Per har nu kommit fram till vår grund setup på bilen. Toppenjobb av Teamet .

 
 
2009-05-01
JuniorTeamet

Axehult Motorsport Junior Team, Anna Axehult kommer att köra RotaxMax i NorrlandsCupen. Tuff och snabb kartklass med många duktiga förare. Fantastisk bra racing och kul att se så många duktiga tjejer!

 
 
2009-03-24
Succe på Sundsvalls Motormässa !

Mer än 9000 besökare under mässans första dag!

En mycket trevlig helg med fantastiskt många trevliga och intresserade människor, gammal som ung. Från kl 10 till mässan stängde var montern full av intresserade besökare som frågade om bil och NordicSuperCar- Härligt med sådan positiv stämning. Även ett stort tack till en fantastiskt trevlig och professionell mässpersonal. /Per-Erik

 
 
2009-03-18
G-Rex

På länken finner du lite läsning om vår samarbetspartner/ tekniska support, G-Rex Roland Gingtorp/STCC.

http://www.touringcartimes.com/news.php?id=3238

http://www.g-rexsweden.se

 
 
2009-03-17
Teamet 2009

Teamet inför kommande säsong är nu klart. En kedja är ej starkare än dess svagaste länk. Teamet har med stor omsorg handplockats. Jag är mycket glad och stolt att dessa personer lägger ned sin själ och hjärta i vår satsning. /Per-Erik

 
 
2009-03-12
Uppdaterat Chassie

Uppdaterade chassiet är nu hemma. Roland"Gäddhultarn"Gingtorp/ G-REX och Rolf Sühr har gjort ett fantastiskt fint arbete med chassiet. Nu är det full fart i garaget inför Sundsvalls Motormässa.

 
 
2009-02-17
Norrlands Största Motormässa

Välkommen till Sundsvalls motormässa 21-22 mars i Nordichallen, Gärdehov. Här har du möjlihet att se nya Dodge Challenger och Shelby Mustang GT 500 KR i Motorcentrums stora monter. Vi finns självklart där för att du skall kunna provsitta vår GT1 Camaro. http://sundsvallsmotormassa.se

 
 
2009-01-12
NordicSuperCar & Gatebil

Nytt och spännande samarbete mellan NordicSuperCar och Gatebil kommande säsong.

NordicSuperCar kommer att gästa Gatebil med fyra race under Gatebilsfestivalerna på Mantorp Park och Norska Vålerbanan. NordEuropeiskt GT Mästerskap, Drifting och Rock'n'roll- kan det bli häftigare?!

http://www.gatebil.no

 
 
2009-01-10
Kalender 2009

Kalender för kommande säsong nu klar. Under knappen kalender finner du banorna där nordens absolut vassaste supersportbilar skall göra upp om titeln. Missa nu inte detta!

 
 
2009-01-08
FIA/ NEZ

NordicSuperCar ingår även 2009 i NordEuropeiska GT Mästerskapet, NorthEuropeanZone GT.

http://www.fia-nez.eu

 
 
2008-10-29
Fördjupat samarbete...

Under säsongen inledde vi samarbete med välkände bilbyggaren Roland Gingtorp. På Rolands meritlista kan bla nämnas/ Mercedes GTR SM, Mecedes STCC, Volvo/ Polestar STCC.

Inför säsong 2009 tar sig Roland an nya utmaningar med ett nytt STCC Team där han bygger en ny Mercedes bil.

Vi fördjupar nu vårt samarbete vad gäller chassie/ väghållning och får en unik möjlighet med teknisk support under försäsongstester inför 2009. ;-D

 
 
2008-10-25
Sundsvalls Idrottsmässa

Sundsvalls Idrottsmässa i Nordichallen 31/10-2/11. Vår GT2 Camaro och RotaxMax kart kan du se på "Motortorget",Publikfavorit? Alla våra samarbetspartners finns med på bilen. Nya designen av bilen för 2009 presenteras senare..

http://www.sundsvallsidrottsmassa.se

 
 
2008-09-17
Full fart för Sundsvall Dragons

Basketlaget Sundsvall Dragons träningsspelar måndagen den 22 september mot Jämtland Ambassadors. Vi kommer tillsammans med Bridgestone visa vår tävlingsbil samt en Ferrari F1 bil.- Det är så vi skall spela i vinter. Snabbt säger klubbdirektör Anders Jansson.

http://www.sundsvalldragons.com

 
 
2008-09-14
Final på Norska Vålerbanan

Med ombyggd framvagn av chassiekonstruktören Roland Gingtorp och Rolf Suhr samt förstärkt Team med Per Lindstedt från Tysslinge racing samt Janne Lennartsson från Ridström Racing skulle fredagens tester utnyttjas maximalt inför de två finalracen. Taggade till tusen skulle vi nu avsluta säsongen med flaggan i topp. Fjolårets två tredjeplatser på Våler skulle försvaras och ännu hellre förbättras. Testdagen förstördes av fortsatt problem med bränsletrycket trots ombyggt bränslesystem, vi lyckas tyvärr ej åtgärda problemet utan tvingas avstå de två finalracen. Mycket besvikna försöker vi nu fokusera på nästa säsong-det kan bara bli bättre!!

 
 
2008-09-13
Våler-pressrelease

Pertti Kuismanen satte den snabbaste tiden i kvalet med tiden 53.718. Det är troligen en av de allra snabbaste tiderna någonsin på Vålerbanen! Kan han köra lika fort i racet kommer banrekordet att ligga pyrt till. Erik Behrens var näst snabbast. Niklas Lovén är bästa GT-3 bil på tredjeplats. Haavard Lien kom kanande med låsta och kalla däck in i Claes Wahlund och båda fick bryta kvalet på ett tidigt stadium. Per-Erik Axehult kom inte till start då han hade fått problem med bränsletrycket. 22 bilar kommer att köra race ett senare i dag.

Nordic Supercars presschef:

Bengt-Åce Gustavsson - www.racefoto.se

 
 
2008-09-04
Psssst !

MotorCentrum växer igen, i helgen inviger MotorCentrum sin anläggning i Örnsköldsvik, självklart finns vi där, välkommen !

 
 
2008-08-23
Fantastisk dag på Skyttis-Örnsköldsvik...

Vilken dag ! Fantastiskt trevliga och intresserade människor, vilka bilar! Muskelbilar -Charger, Roadrunner, Vettar samt Bel Air en bil som ligger mig varmt om hjärtat. Lowriders- det var lågt/ högt och 45° vinkel !!! California Bubblor, classic Dragrace bil. mm, mm Och ett speciellt tack till det trevliga gänget från SHRA samt NorrlandsCustom. Självskriven träff nästa år!

 
 
2008-08-18
Norrlands Custom Award på SHRA:s bilträff 23/8

Lördagen den 23/8 kl 10.00 anordnar SHRA en bilträff på Skyttis Örnsköldsvik. Norrlands Custom kommer att dela ut ett pris till den bil vi tycker är snyggast, så missa inte tillfället att visa upp din pärla! Vi kommer även att ha lite saker till försäljning. Vi kommer självklart att vara där och varmköra tävlingsbilen.

Varmt välkommen med eller utan din pärla !

 
 
2008-08-05
Full aktivitet i garaget

Bromsar har uppdaterats, vi bygger nu om bränslesystemet efter problem med bränsletryck samt branden på Anderstorp då etanolångor från torrsumpsventilationen fattade eld. Ny grundsetup med hjälp av Roland Gingtorp och Rolf Sühr planeras med en testdag.

Våra första Podieplatser föregående säsong kom på Norska Våler då det blev två tredjeplatser, detta vill vi upprepa och gärna förbättra när årets final körs på Vålerbanan. Jakten på Behrens och Kuismanen i de snabba Viperbilarna fortsätter....

 
 
2008-07-10
Falkenberg

Missförstånd mellan Falkenberg och NSC.

GT älskande Börje Blomen hade ordnat de bästa racetiderna. Allt var upplagt för en racefest med de snabbast och snyggaste sportbilarna. Tyvärr gör ett missförstånd vad gäller anmälningarna att fjolårets succe ej kan upprepas.

Detta mycket tråkiga besked kom veckan innan Västkustloppet på Falkenberg. Läs mer på NordicSupercar sidan. Vi kommer nu att försöka genomföra en testdag på Gelleråsen innan nästa race i Pärnu- Estland.

 
 
2008-06-08
Het... Säsongspremiär

Premiären kördes på Anderstorp, Ronnie Peterson GP. Fantastiskt väder med mycket publik.

Till premiären förstärktes Teamet av Roland Gingtorp, Rolf Sühr, Janne Lennartsson samt Lennart Rissne.

Träning, bilen känns riktigt bra, vi kör 3 varv, depå stopp för att kontrollera däckstryck då bilen fattar eld i depå! Med snabb släckning räddas bilen utan skador, det visar sig vara kortslutning i höger bromsljus vilket antänder etanolångorna från torrsumpsventilationen. Slutåkt för dagen och stor sanering av bilen.

Med en bil som kändes betydligt bättre än under fjolåret, ffa med bättre fäste i baken hade vi under de tre varv vi körde på kvalet andra tid till slutet på kvalet då vi föll ned till en fjärdeplats.

Problemet med bränsletrycket gjorde att vi tvingades slå av på tempot, ett problem som tyvärr fanns kvar under de båda racen. I första racet är vi snabbt uppe på en tredjeplats till vi tappar bränsletrycket under fjärde varvet. Tråkigt var även att A Boström krokar ihop med oss när han skall passera oss ut på flygrakan, Boström tvingas bryta medan vi linkar imål på en femteplats med brustet styrstag. Tyvärr bara fem poäng under racehelgen där det kändes som vi borde haft två pallplaceringar. Nu blickar vi framåt mot Falkenberg.

 
 
2008-06-01
Sista delarna

Till motorn har nu kommit från USA. Från Bäcks Motorslip har vi nu fått motorblock samt toppar. Motor skruvas nu ihop för att på måndag köras i bromsbänk. Motor har nu byggts för e-85 samt katalysator .

 
 
2008-04-23
Roadshow på Motorcentrum i Sundsvall

Kommande helg (26-27/4) inviger Motorcentrum sina nya omgjorda lokaler.

Efter fjolårets lyckade Roadshow blev vi i år åter inbjudna till denna festhelg för oss med förkärlek till Amerikanska bilar. Vad passar då bättre än att ta med en av våra bästa vänner i depå'n samt bittraste konkurrent på banan -Mästarteamet Team Alfab, E Behrens med sin Oreca Viper!

Passa på att se Viper/ Dodge bilen som mästare, nästa år finns mästarbilen i Chevrolet hallen..... =) /Per-Erik

 
 
2008-03-14
Gulf i samarbete med Axehult Motorsport

The Legend is back- Gulf

Efter nästan 30 års frånvaro är det klassiska varumärket Gulf tillbaka. Genom Svenska Oljebolaget AB lanseras nu Gulf på bred front i Sverige, Danmark och Norge. Bolaget har ca 130 bensinstationer. Dessa stationer samt återförsäljare och samarbetspartners marknadsför nu Gulfs breda sortiment av smörjmedel och bilvårdsprodukter på den skandinaviska marknaden.

Med motorsport i blodet. Redan för 40 år sedan vann Gulf det legendariska 24 timmars loppet Le Mans. Nu, 2008, är målsättningen guldet i det Nord Europeiska Zonmästerskapet för GT2 bilar (NEZ) genom Team Axehult Motorsport.

-Det är fantastiskt att få arbeta tillsammans med ett sådant legendariskt varumärke som Gulf. Att sedan Gulf dessutom inleder ett samarbete med vår huvudsponsor Norrlands Custom gör ju det hela väldigt positivt för alla parter, säger Per Erik Axehult. -Ja, två starka varumärken med gemensamma aktiviteter på marknaden kommer att gynna båda våra företag. Och tillsammans stöttar vi Team Axehult till 100%. Det kan bli början på en riktigt trevlig resa, säger Joakim Lesser, VD på Norrlands Custom.

Med fyra starka varumärken som huvudsamarbetspartners, Bridgestone, Gulf, Norrlands Custom och Simpson kan vi nu fokusera på vår målsättning att bli Nord Europeiska Zonmästare 2008, tillägger Per-Erik.

Gulf, NorrlandsCustom, Axehult Motorsport

Lars Risberg, Marknads- och informationsansvarig Gulf Lars.risberg@svenskaoljebolaget.se +46 706 190181

Joakim Lesser, Vd Norrlands Custom joakim@norrlandscustom.com +46 705 130631

Per-Erik Axehult, Axehult Motorsport motorsport@axehult.com +46 703 480095

 
 
2008-03-13
Bridgestone Invigning

På fredag inviger Bridgestone sitt nyrenoverade huvudkontor i Sverige/ Sundsvall. Stor baluns med mingelparty. Självklart finns vi där med Team och bil.

Ett långvarigt och givande samarbete fortsätter säsong 2008 med Bridgestone som däcksleverantör vilket vi är mycket glada för! Bridgestone /passion for EXCELLENCE

Vi släpper även nyheten om början på en spännande resa...

 
 
2008-03-12
ISS Industriservice samarbetspartner

Glada kan vi berätta att ISS Industriservice går in som samarbetspartner med Axehult Motorsport. Speciellt roligt tycker vi detta är då det inom företaget finns stort kunnande inom motorsport, både racing och rally!

ISS erbjuder tjänster inom saneringsområdet i hela Norden. Här finns specialkompetens för att klara av de tuffa krav på saneringsservice som ställs från bl. a pappers- och massaindustrin, den petrokemiska industrin och värmeverk.

ISS grundläggande policy är att ge kunderna hög kvalitet på utförda tjänster. Detta gör ISS genom att tillhandahålla utbildad och motiverad personal, samt en modern och välanpassad maskinpark.

Vill du veta mer om ISS ? Då har du möjlighet till detta på Svenska Mässan i Göteborg 1-4 April.

 
 
2008-03-11
Nyheter var dag och vilka nyheter sen..

Säsongsstart nu florerar rykten mer än vanligt... Fler Team, fler och snabbare bilar, starkare motorer...ni har inte sett allt ännu...

Med fortsatt förtroende från NEZ växer klassen som aldrig förr och vilken respons vi får, helt fantastiskt ! Säsong 2007 provade vi oss fram, nu är vi ett sammansvetsat team mer fokuserat än nogonsin. Läs mer om allt positivt i serien genom snabblänken till NordicSuperCar.

Nyheterna kommer tätt nu !

 
 
2008-02-20
Vintermörker

Men i Teamgaraget lyser flitens lampa..

Kjell och Anders har lagt ned mycket arbete på bilen. Förutom en genomgående kontroll av bilen har vi gjort vissa aerodynamiska förändringar på bilen med montering av diffuser samt förändring av bakre vinge enligt NEZ reglementet för 2008. Nytt bromssystem skall monteras.

 
 
2008-02-10
Härliga fighter Garanteras !!

Se vad som väntar oss kommande säsong...

Flera nya superbilar kommer att presenteras på NordicSuperCar websidan inom den närmaste tiden. Teamen blir fler, bilarna snabbare. Detta kommer att bli den tuffaste säsongen någonsin!!

 
 
2008-01-27
Säsong 2008 NEZ/ NordicSuperCar

Preliminär kalender för kommande säsong.

Finland, Alastaro NEZ 14-15/6. Sverige, Falkenberg STCC/ NEZ 12-13/7. Estland, Pärnu NEZ 8-9/8. Norge STCC/ NEZ 12-13/9. Vid samtliga tävlingshelger körs två race. Missa inte att se nordens absolut vassaste supersportbilar göra upp om Mästerskapstiteln!

 
 
2007-12-11
Prisutdelning i Tallinn

Festkväll på Rock Cafe' i Tallin. Våra vänner i öster bjöd på en fantastisk festkväll och prisutdelning i FIA/ NEZ som lockade 700 personer. En fantastisk avslutning på en hård tävlingssäsongen, nu är det full fart mot kommande säsong !

 
 
2007-11-27
FIA / NEZ Status även säsong 2008

Fortsatt förtroende från FIA/NEZ att ge GT Mästerskapet/ NordicSuperCar högsta Mästerskapsstatusen i Nordeuropa. FIA' s NordEuropeiskaZonmästerskap. Detta efter en fantastisk säsong med många och härliga figther

 
 
2007-11-16
NSC/FIA NEZ på Bilsportmässan

Svenska Bilsportförbundet visar oss sin uppskattning på Bilsportmässan den 24/11.

"Att svenskar lyckas i Nord Europeiska mästerskap som NEZ är glädjande och vi vill på detta sättet visa vår uppskattning" säger Annemo Friberg på sbf. Läs mer på NordicSuperCar.

 
 
2007-08-27
Tredjeplats i det Nord Europeiska Zon Mästerskapet !

Dramatik på Ahvenisto i Finland.

Vi klarade oss ifrån Ahvenistos fällor och hårda Armco räcken. Det blev dessvärre en kostbar helg med trasig fälg och stukad framvagn efter en påkörning för att senare under racet avslutas med en skrotad motor. Rullande över mållinjen tar vi poäng och är totaltrea i FIA NEZ GT2 klassen. Ett fantastiskt resultat under vår debutsäsong dock med lite smolk i bägaren då finalen i NordicSuperCar på Sturup nu känns mycket avlägsen. Förutom våra framgångar i detta mästerskap vill vi även gratulera Team Alfab/ Erik Behrens till Svensk seger i NEZ mästerskapet.

 
 
2007-08-23
Final i NEZ GT

Idag åker vi till de två finalracen i det Nord Europeiska Zonmästerskapet vilka körs kommande helg i Finland på Ahvenisto, även känd som Hämmelinna. Med ny bil i nytt mycket tufft mästerskap är vi stolta över att åka dit som totaltrea i mästerskapet, en placering vi skall försvara och kanske förbättra...

 
 
2007-07-21
Reportage i SundsvallsTidning

Här kan du läsa Lottie Jangdals fina reportage om oss i sporten/ST.

http://www.st.nu/sport/index.php?action=visa_artikel&id=658092

 
 
2007-07-03
Första Podieplatsen med nya bilen på Våler

Fredagens första träningspass var i regn och vi hade problem med grepp i bakvagnen . Inför kvalet med nytt försök till regninställning av bilen slutade regnet i sista stund och solen sken. Understyrd bil ffa i ingången i kurva, vi blev sexa på gridden. Första racet med målsättning att nå podiet vilket vi lyckas med efter serieledande Behrens och på Våler snabba Lien. Andra racet startade från ruta sex med Behrens och Lien bakom mig. Ett mycket händelserikt och spännande race där vi länge ligger på en tredjeplats efter Behrens i ledning och Larsen på en andraplats med Lien parkerad under bakvingen. I kurvan ut på målrakan pressar sig Lien förbi och vi gör en kort men spännande resa i sandfållan. Tappar några placeringar men är snabbt uppe på en fjärdeplats för att på målrakan lyckas pressa oss förbi Larsen och ta helgens andra podeplats. Vi ligger nu på andraplats totalt i serien vilket är över förväntan med ny bil.

 
 
2007-06-04
Nationaldagsfirande

Vi finns självklart på plats med bil i SMK Sundsvalls utställningplats på Storgatan vid Handelsbanken. Varmt välkommen.

 
 
2007-05-23
Premiär Mantorp Park NEZ/ NSC

Vårt märkliga bromsproblem kvarstår med dubbeltrampande som följd, mycket frustrerande ffa på Mantorps långa raka där vi passerar 270 km/h. Vi har en tionde plats på gridden inför första racet. Efter en lite försiktig inledning tar vi oss sakta upp genom fältet till en fjärdeplats efter tre Oreca Viper s. E Behrens och P Kuismanen står denna helg i klass för sig, däremot sätter vi målet att utmana O Happalainen i sin 2007 Oreca Viper till race två. Med omvänd startordning har vi E Behrens bakom oss i vänsterled jag håller mitt spår i starten och låter Erik gå på insidan för att ej störa Behrens och Kuismanens kamp, Erik gör en kanonstart, tar ledningen vilken han ohotad håller till Målflaggan. I slutet på långa rakan bromsar vi oss upp jämsides med Happalainen men blir samtidigt stängda av en bil som viker in framför mig, för att undvika kollission går jag ut på gräset vilket resulterar i en snurrning. Tyvärr sånt som händer i stridens hetta. Happalainen försvinner i fjärran och en tung klättring till en ny fjärdeplats. Trots allt är jag nöjd med resultaten ffa med tanke på att vi inte hade ett enda riktigt racevarv i bilen innan denna tävlingshelg. Nu måste vi lösa bromsproblemen samt börja hitta inställningarna för bilen. Vi ligger nu på en total fjärdeplats i Nordiska Zonmästerskapet NEZ samt totaltredjeplats i NordicSuperCar NSC. /Per-Erik (Leif & Magnus fortfarande oklippta ;-) ).

 
 
2007-05-14
Testdag på Gelleråsen

Genom Lennart Bohlin på Promenta fick vi möjlighet till en testdag på Gelleråsen. Vi förväntade oss en givande testdag för att hitta farten i bilen. Tyvärr spoilierades detta av svåra och märkliga bromsproblem, vilka vi ej lyckades lösa trots Leifs ihärdiga arbete. Vi skall försöka genomföra ytterligare ett test innan premiären på Mantorp Park annars blir det att blunda och köra vad tygeln håller. /PEA

www.promenta.se

 
 
2007-05-08
Shakedown

Första körningen med bilen är nu genomförd på Motorparken. Litet oljeläckage samt "svampig" bromspedal. En verkligt brutal best är det med enorm urkraft. /Per-Erik

www.motorpark.se

 
 
2007-04-27
Chevrolet premiär på Motorcentrum i Sundsvall

Under helgen visar Motorcentrum Chevrolets modellprogram/ Matiz, Kalos, Nubira och Captiva i bilhall 2. Självklart finns vi på plats med GT1 Camaron.

Varmt Välkommen Per-Erik & Leif

 
 
2007-04-18
Manguster

Kanske har vår Cheva Gt1 redan innan den kommit ut ur garaget givit konkurrenterna kalla fötter?

På NordicSuperCar hemsidan spekuleras det i om vår MANGUSTER skall klara av nu hela 3 stycken ! ÄKTA Oreca Viper's . Dom är små men ruskigt giftiga...

Vår "Chassie Guru" Leif med mekaniker Magnus hävdar detta med bestämdhet ! Leif har inte klippt sig sedan vi fick hem bilen vid Juletid och förväntar sig att bli klippt den 20 maj efter vår första seger. Själv vill jag något mer ödmjukt konstatera att en topp fem placering i första racet bland Viper's, Corvetter och Porschar är mycket bra och lyckas vi med en pallplacering är jag fantastiskt nöjd. Samtidigt vet vi alla att när vi står på startlinjen är det vinna som gäller!

Något som vi alla i Teamet är eniga om är att Snake Soup med fördel tillagas på ett glödhett inconell grenrör från en 377 Chevrolet motor. Soppan serveras Hot med Cayenne peppar! /Per-Erik ;-)

 
 
2007-04-11
Reportage, Dagbladet & Sundsvalls Tidning

Två trevliga reportage om oss inför säsongsstarten, här finner du länkar för reportagen.

http://dagbladet.se/artikel.php?id=352968&avdelning_1=104&avdelning_2=2&Sport.jpg

http://www.st.nu/nyheter/lokalt.php?action=visa_artikel&id=634335

 
 
2007-03-21
Norrlands Custom

Vi har glädjen att presentera välkända Norrlands Custom som samarbetspartner.

Norrlands Custom kombinerar Norrländsk trygghet med snabba leveranser.

http://www.norrlandscustom.com

 
 
2007-03-16
Simpson

Vi är mycket glada och stolta att kunna presentera Simpson som samarbetspartner.

Så här skriver Simpson om att bli sponsrad av Simpson Sverige.

För att tillhöra de team och personer som Simpson Sverige satsar på måste man uppfylla vissa kriterier. Man skall vara aktiv i sin motorsportgren, man skall vara banbrytare och innovatör, man ska långsiktigt stödja och främja utvecklingen av Svensk Motorsport.

http://www.simpsonshop.se

 
 
2007-03-14
Webbsida

Den nya webbsidan dröjer något, förseningen beror på att vi ännu ej har några bilder på den nya bilen. Karossen är nu tillbaka från Sundsvallslacken vilka gjort ett kanonjobb. Nu återstår montering av kolfiberkarossen samt design av densamma.

Den nya bilen hittar du på denna länk,

http://www.nordicsupercar.com/news.php?id=56

 
 
2007-02-13
Tävlingskalender, NordicSupercar/NEZ Mästerskapet

Mantorp Park NEZ / STCC -20 Maj

Våler NEZ / STCC -30 Juni

Pärnu NEZ -12 Augusti

Ahvenisto NEZ -26 Augusti

Sturup Final NSC / STCC -16 September

 
 
2007-01-29
Ny klass, Ny bil, Ny hemsida

Vi kommer att presentera våra Sponsorer och den nya bilen i samband med att vi lanserar vår nya hemsida. Om du vill du ta en smygtitt på bilen besök då www.nordicsupercar.com .

 
 
2007-01-28
Nya Bilen hemma.

Nya bilen finns nu hemma i garaget. Mycket bil är det ;-)

 
 
2006-12-16
Ramundberget/God Jul

Från ett alltid lika Vintrigt Ramundberget vill vi önska alla SAMARBETSPARTNERS/SPONSORER samt SUPPORTRAR en riktigt God Jul & Gott Nytt År.

Fyra dagars vila innan Jul i en mycket hektisk höst med mycket arbete för att knyta ihop budget inför satsningen för 2007. /Per-Erik

 
 
2006-12-13
NordicSupercar

Vår satsning inför 2007 kommer att fokusera på det kraftigt växande mästerskapet NordicSupercar. Tävlingar i Sverige, Norge, Finland och Estland.

 
 
2006-11-29
Bridgestone

Bridgestone klar som däcksleverantör.

Vi är mycket glada att kunna presentera Bridgestone som däcksleverantör för säsong 2007. Ett långvarigt och givande samarbete fortsätter inför vår satsning 2007. Bridgestone/ Passion for EXCELLENCE

 
 
2006-11-02
NEZ Status

NordicSupercar har för säsong 2007 fått NEZ status.

NEZ är Internationella Bilsportförbundets organ för tävlande i de Nordeuropeiska länderna. NEZ står för Nordeuropeiska zonen av FIA.

 
 
2006-10-20
Bilen såld

Vår BMW SuperTouring bil är köpt av Dieter Rottenberger. Bilen kommer att köras i tyska backtävlingsmästerskapet kommande säsong. Dieters bror Theo fungerar som mekaniker, tekniker samt chassie engineer. Dieter och theo vann Tyska backmästerskapet 1992 i en BMW M3 GrA. Vi önskar Dieter och Theo lycka till kommande säsong.

 
 
2006-09-18
Segrare av SLC GT 2006

En fantastisk säsong och drömavslutning i Alfab's Oreca GTS-R Viper!

Dubbelseger i de båda GT racen gav oss totalsegern i GT mästerskapet. Vilket känns extra skönt efter den minst sagt märkliga finalen i fjol. br> I NordicSuperCar presterade vi en andra plats i det första racet och en seger i finalracet! vilket resulterade i en tredjeplats i NSC mästerskapet.

 
 
2006-09-17
Seger i Alfab's Oreca GTS-R Viper "The Snake"

I första racet i NSC öppnade Pecka Nyström hårt och skapade en lucka, jag lyckades aldrig få riktig kontakt. Jag körde på säkerhet i en ny bil men Pecka presterade en mycket fin körning i sin extrema Corvette. En andraplats i premiärracet är inte så illa. Den alltid snabba Lien försvann redan på träningen med motorhaveri.

I finalracet startade Pecka i pole och jag som tvåa, Pecka öppnade åter i ett hårt tempo men nu lite varmare i kläderna kunde jag hänga på för att under andra varvet mot Opelkurvan ta mig förbi och gå upp i ledning. Jag utökade ledningen till Pecka och slog av något på tempot, under de sista varven var jag tvungen att höja tempot när Hauge i sin Corvette hade fått upp tempot och stormade fram på fina 1.36.019 Vi höll dock undan in i mål. Känslan att få ta målflaggan i Vipern kan inte beskrivas i ord.

 
 
2006-09-16
Erik Behrens- En vinnare

Erik kunde naturligtvis inte vara stilla när jag plågade hans Viper runt Anderstorp.

I lag med Anders Levin vanns tre timmarsloppet i SLC Endurance 3h.

Erik vann även GT3 klassen i NSC i en Porshe Gt3 Cup.

 
 
2006-09-15
Teamet

Denna fantastiska säsong och drömhelg för Team Alfab Racing och Team Axehult Motorsport bygger på att ha kunniga och engagerade människor till hjälp vilka oftast jobbar i det tysta. Jag vill framför allt tacka Leif Nyman, Magnus Berglund, Rolf Westerberg, Jan Blomqvist och självklart min fru Eva samt Anna och Björn för allt ert arbete och angagemang och för att ni helt enkelt står ut.

Åke och Dick i Team Alfab Racing stort tack för er hjälp under helgen, hoppas det blir fler tillfällen!

 
 
2006-09-11
En dröm blir sann!! / Oreca Viper

Lyfter telefonluren när Erik Behrens i andra änden säger: Har du lust att köra en Oreca Viper på finalen i Nordic Super Car på Anderstorp?

Vad svarar man på en sådan fråga?

Vem är då Erik Behrens?

Erik driver framgångsrikt företaget Alfab/Liebherr samt driver Team Alfab Racing. Erik med team tog hem årets mästerskap i Nordic Super Car redan på Våler på den näst sista tävlingen. I par med Magnus Wallinder segrade man även på Spa i Euro GT som debutant team! Vi har nu fått förtroendet att guida denna best i de två finalracen i Nordic Super Car på Anderstorp.

BMW s 271hk och 220Nm byts mot Vipern s 700+hk och 900Nm ! Aldrig kommer Anderstorps raka att vara så kort. Med stöd och support från Erik med team/ Åke och Dick samt Leif känns det ganska tryggt trots lite fjärilar i magen- men så ska det vara. Läs mer på:

www.alfab.se

www.nordicsupercar.com

 
 
2006-09-09
Finaldags på Anderstorp

Kommande helg körs finalen i både GT mästerskapet samt Nordic Super Car. Vi leder GT mästerskapet med 9 poäng. Två race med dubbla poäng i det sista racet, dvs 45 poäng att köra om- allt kan hända. Målsättning- som alltid att vinna, nu gäller det att köra med huvudet och inte bara högerfoten ;).

 
 
2006-06-22
Trevlig Midsommar

Trevlig Midsommar önskar vi alla Motorsportfans.

/Per-Erik med Team

 
 
2006-06-08
www.nordicsupercar.com

Web adress till NordicSuperCar.

 
 
2006-06-07
TV-sändning

Ikväll Onsdag den 7de så kan ni se Deltävling 1 från Mantorp Park på Viasat Sport 1 kanalen kl.21.00 till 22.00

SuperCar, GT serien samt Långloppsracing, mycket nöje

 
 
2006-06-05
Rudskogen SuperCar Race 3&4

Torsdagen sätter vi kurs mot Rudskogen/Norge fyllda av förväntan att genomföra ytterligare två tävlingar i Nordic SuperCar, en serie som kraftigt växer med riktigt manliga bilar i startfältet. Den fria träningen blev en besvikelse med väldigt mycket trafik på banan och mycket oljespill i kurvor vilket gjorde att idealspår i vissa fall var omöjligt att köra, lika för alla naturligtvis men med lite motoreffekt måste vi få med farten ur kurvorna. Träningen, varvtider, självkritisk granskning av min körning gjorde att humöret närmade sig ett lågvattenmärke. Lördag ny dag tidsträning samt nya tag. Ny besvikelse med väghållningsproblem i form av understyrning ffa i utgången till startrakan. Vi softade bilen, bilen är bättre men inte bra. Trots positivt banåkarsnack från chassie gurun "Nyman" vill jag åka hem och samla frimärken. Är det bilen eller jag som inte hittar runt i Norge? Tidsträningen resulterar i en tiondeplats på gridden, kommer upp några placeringar och sluter på en sjundeplats i racet efter att även fullständigt ha missat starten pga att jag missförstod SafetyCar bilen. Söndag trots mycket ifrågasättande från min sida besluter vi (läs Nyman) oss för att sätta på riktigt gamla däck 19" i stället för de 18" vi kört tidsträning och första racet på. Bilen är som förvandlad nu sitter den där den ska, vi kommer som vanligt efter i starten men kan nu utnyttja bilen i kurvsektionerna Back in Business- det är härligt att köra racing!! Tuffaste racet för säsongen där vi jagar Myrvold och är parkerad under hans bakvinge i kurvsektionerna och ser honom försvinna i fjärran på rakorna, samtidigt är vi hårt uppvaktade av Erik Piirsalu från Estland i sin M3 GTR. På 17 varvet(tror jag) störtdyker jag in i vänstern mot depårakan och tar mig förbi. Erik som uppvaktar mig hårt bakifrån snurrar av i utgången mot startrakan. Jag kör resten av racet lite i ingemansland och slår av lite på varvet för att spara motorn då det är för långt fram till nästa bil. Sjätteplats efter ett tufft race och nyttiga poäng till tabellen. Vi ligger nu på en tredjeplats totalt i SuperCar efter Team Alfab och Cartech Motorsport.

Per-Erik

 
 
2006-05-23
Dubbelseger på Sturup Raceway !

Dubbelseger på Sturup Raceway ! Race1 plac 1, Race2 plac 1

Efter fjolårets ständiga andra placeringar förutom den efterlängtade segern i finalen i fjol känns denna säsongsstart som vi nu äntligen har lite "flyt" och turen på vår sida. Fyra tävlingar avverkade och högst uppe på pallen i tre av dessa samt en treddjeplats. Vi har nu ledning i GT mästerskapet samt en andra plats i SuperCar mästerskapet i vilket vi försöker köra några tävlingar i mån av budget. Nästa tävling i GT mästerskapet är på Mantorp Park under STCC helgen. SuperCar körs på Rudskogen 3-4 Juni.

Den fria träningen var besvärlig med ständigt växlande väder av regn och upptorkande bana samt mycket tillbud ute på banan och därmed trafik av räddningsfordon. I stället för att klocka varvtider koncentrerade vi oss på hur bilen uppförde sig i de olika banavsnitten, Sturup Raceway är en riktig Mickey Mouse bana med ständigt höger vänster svängande och några korta "fartavsnitt" . Roligt var att vi hängde med betydligt motorstarkare bilar ffa Porsche. Vi avstod från sista träningspasset på fredagen för att spara däck, självklart tittade solen nu fram och detta blev det snabbaste testpasset. Tidsträning lördag morgon resulterade i en tredjeplats på gridden efter MV Racings 996 GT2 samt BRS Motorsport. RACE/ Vi går upp i ledning direkt i startkurvan i första racet för att ohotade ta första platsen, vi gör även snabbaste varv och har pole inför andra racet. Andra racet är odramatiskt och vi får vår andra förstaplats för helgen. Stort tack till Magnus, Roffe, Tobbe och Björn samt Nyman över thephöne.

/Per-Erik

 
 
2006-04-26
Välkommen till Nordic Supercar!

I Nordic Supercar tävlar Nordens snabbaste supersportbilar - rutinerade förare möter yngre talanger i en fartfylld racefest. Det låter mycket och det går fort, mer rock´n roll på tävlingsbanorna är svårt att hitta.

Nu har du möjlighet att få njuta av denna fest, Nordic Supercar-cirkusen stannar på 6 olika ställen denna säsong. Kolla in kalendern och se vilken bana du har närmast till! Varmt välkommen!!!

 
 
2006-04-25
Premiär i SuperCar

Vi körde även två race i SuperCar där vi mot betydligt motorstarkare bilar presterade en andra och en tredje plats och ligger på en total andraplats i serien. Andra platsen i första racet endast slagen av Erik Behrens Viper gladde Teamet mycket.

Både Viper Teamet och Saab team Sweden hjälpte oss att få i ordning på växellädan ett stort tack till er.

www.nordicsupercar.com

Med en andra och en tredjeplats i SuperCar serien har vi nu en andraplats i serien.

/Per-Erik

 
 
2006-04-24
Nära Dubbelseger

Nära dubbelseger i premiären på Mantorp Park.

Ett växellådshaveri satte käppar i hjulet i första racet. Med lite drygt ett varv kvar att köra rasar växellådan och endast femte växeln finns att köra på. Vi går i mål på en tredjeplats i första racet.

 
 
2006-04-24
Nära dubbelseger på Mantorp Park

Ett växellådshaveri satte käppar i hjulet i första racet. Med lite drygt ett varv kvar att köra rasar växellådan och endast femte växeln finns att köra på. Vi går i mål på en tredjeplats i första racet.

I andra racet startar vi från startruta sju, redan i första kurvkombinationen Paris har vi gått upp i ledning för att på flygrakan bli omkörd av Speedlabs snabba Corvette vi svarar med att bromsa mycket sent i slutet på flygrakan och återtar ledningen. En ledning som vi trots mycket hårt uppvaktande håller in i mål. Under hela tre varv skilde endast en tusendels sekund oss båda åt.

Med en tredjeplats och en seger leder vi nu GT Serien.

/Per-Erik

 
 
2006-02-16
Säsong 2006

Säsong 2006 närmar sig med stormsteg. Vintern har till stor del ägnats åt renovering och uppdatering av racebussen. Ny utvändig design samt tält. Några i Teamet är ordentligt slitna efter allt arbete med bussen men humöret är på topp. Om allt går i lås kommer vi at kunna presentera ett spännande samarbete kommande säsong.

Målsättningen är givetvis att ta hem totalsegern i GT klassen men vi hoppas även köra några 3h race.

 
 
2005-10-03
Tv Tider/ Viasat Sport1

5/10 1600

(Motorsport: SLC Racing Series) SLC Racing Series. Deltävling 5. Från Anderstorp 23-25/9. Del 1. Kommentator är Carl Rydquist.

 
 
2005-09-29
TV / Viasat Sport 1

Torsdag den 29 september kommer GT racen på Knutstorp och finalracen på Anderstorp. Observera att det sänds redan 19.30. Kanalen är som vanligt Viasat Sport 1.

 
 
2005-09-28
Tack!

Tack till alla Sponsorer stora som små.

Ett stort tack till alla er som hjälpt mig under säsongen ffa till Leif Nyman, Magnus Berglund, Rolf Westerberg, Ricky Lundquist samt Jan Blomqvist vilka servat bilen med bravur, inte ett brutet race under hela säsongen!

Utan alla er hade detta varit en omöjlighet.

/Per-Erik

 
 
2005-09-28
ST.nu

Artikel i Sundsvalls Tidning efter årets final.

http://st.nu/sport/index.php?action=visa_artikel&id=501100

 
 
2005-09-26
Race 2 Finalrace, Dubbla poäng.

Bra start igen ut på flygrakan sedan dundrar det till när Speed Lab s Corvette formligen flyger förbi tätt följd av Johan Stjernberg i sin turbomatade Indigo och Håkan karlsson i sin svarta 993 RSR Porsche. Passerar först Corvetten för att i Opelkurvan efter norra bron dyka djupt ned innanför Indigon med Johan Stjernberg vilken jag uppfattar skall lämna plats åt mig men i utgången av kurvan försöker han stänga dörren med en lättare sammanstötning som följd, jag tror inte att Johan såg att jag kommit så långt fram som jag gjort. Är nu uppe på en andraplats efter Porschen, ratten står lite snett men bilen känns helt ok i chassiet. Jagar under två varv Porschen för att i inbromsningen mot Startkurvan ta mig förbi, är nu i Ledning !Står upp och kör allt vad jag orkar i 3 varv då vi byggt upp en betryggande ledning, slår nu av 500 varv innan växling och lyssnar på alla konstiga missljud i bilen eller är det bara inbillning? Vid depå rakan viftar mekarna allt vad de orkar och i hjälmen får jag höra Leif skrika öka, förklaringen ser jag i backspegeln där Johan fått upp tempot i Indigon och formligen stormar fram med höjt laddtryck. Höjer tempot och ber till högre makter att bilen skall hålla ihop över mållinjen. Johan kör visserligen i den större GT 800 klassen men vem vill inte vara först över mållinjen?

Yes vi tar målflagg och vinner finalracet!!

 
 
2005-09-24
Final på klassiska formel 1 banan Anderstorp

Tidsträning Med anledning av de hårda ljudkraven på Anderstorp avstod vi från den fria träningen på fredagen. Lördag morgon tidsträning, bilen har en lätt understyrning i utgången av kurvorna vi får av GT bilarna snabbaste tid även stora klassen inräknad- poleposition inför första racet.

 
 
2005-09-24
Race 1

Bra start genom första kurva ut på flygrakan. Efter 2/3 av rakan flyger Håkan Karlsson i sin Porsche förbi, vi jagar ikapp i de kraftigt bankade kurvorna men tappar igen på de raka partierna, försöker göra några dykninger i ingången till vänsterkurvan ut på start och målrakan men Karlsson täcker rutinerat, går i mål på en andraplats tätt efter Karlsson. Vi har under racet satt snabbaste varvtid och får således starta i pole även i race 2.

 
 
2005-09-16
Starting an engine is easy. How many batteries can start a revolution?

Inför finalen 2005 och säsong 2006 inleder vi ett spännande samarbete med Varta/ Optima.

VARTA Automotive ägs av Johnson Controls Inc. (USA), ett av världens ledande företag inom interiörer till bilindustrin och världens största bilbatteritillverkare.

Läs mer på:

www.varta.se

www.optimabatteries.se

 
 
2005-08-31
Vi ligger inför finalen på Anderstorp på en andraplats totalt i GT mästerskapet.

Totalställning topp tre inför finalen på Anderstorp. Sprint GT 1)Team Tysslinge/ Audi 84-0= 84p

2)Team Axehult Motorsport/ BMW 83-18= 65p

3)Team Peter Eriksson/ Porsche 62-0= 62p

 
 
2005-08-28
Knutstorp Ring deltävling 7 & 8. Race

Söndag racedag, känner mig tyvärr helt ur slag fortfarande med feber i kroppen.

Race 1

Kommer ur startböjen på en fjärde plats känner direkt att vi är betydligt snabbare på de kurviga partierna, NGK krönet samt från kvällspostenkurvan genom Lito och vänstern över bäcken och tappar vid accelration ffa uppför backen mot hårnålen samt ut på start och målrakan. På femte varvet passerar jag Rosengren i Mercedes vid inbromsningen i vänstern mot hårnålen för att ett varv senare bli passerad på rakan. Vi går över mållinjen på en fjärdeplats.

Race 2

Vi har under första racet satt näst snabbaste varv och får således starta i ruta två på gridden. Med effekt starkare bilar efter oss på gridden är taktiken att i starten gå in bakom Tysslinges Audi som står i ruta ett i högerspår. Starten går vi kommer perfekt in bakom tysslinges Audi men vi båda passeras av den betydligt motorstarkare Mercedesen samt även en Porsche, vi är återigen på en fjärdeplats efter startkurvan. Febril jakt på den fyrhjulsdrivna Audin där vi tappar något i vissa sektioner men tar igen i andra. För totalställningen är det inte alls bra att Audin är före, vi trycker på varv efter varv tills en liten miss i utgången av Litokurvan gör att vi smiter förbi i vänstern över bäcken. Kommer nu snabbt ikapp Porschen som kör mycket defensivt. Vi passerar mållinjen på en tredjeplats före Tysslinges Audi. Ett mycket tufft race med de fyra första bilarna över mållinjen inom 3/10 sekund. Kanske hade det kunnat gå lite bättre utan feber kanske inte. Viktigast av allt är att vi var före Tysslinge vilka kommer att vara värsta konkurrenten om totalsegern i mästerskapet. Nu ser vi framåt mot Anderstorp och finalen med dubbla poäng i andra racet, bilen kommer att få en grundlig översyn samt att vi önskar att Tomten kommer tidigt i år och lämnar en stor och stark motor!

 
 
2005-08-27
Knutstorp Ring deltävling 7 & 8.

Med feber i kroppen kördes tidsträningen, efter tre varv blev greppet allt sämre i bakänden varför jag avbryter tidsträningen då det var meningslöst att fortsätta. det visade sig vara en miss med däckstrycket. Vi åker ut igen och hinner med endast ett varv innan tidsträningen flaggas av. Vi fick under detta sista varvet fjärde bästa tid på gridden.

 
 
2005-07-20
Midlanda Motorpark

Med SBF s samtycke fick vi uppvisningsköra några varv på "hemmabanan" vid onsdagsbus. Läs mer på www.onsdagar.se

 
 
2005-06-21
Trevlig Sommar

Vi önskar er en trevlig midsommar samt en sommar i sol och värme. / Per-Erik med Team

 
 
2005-06-20
Totaltvåa i GT 400 inför sommaruppehållet.

 
 
2005-06-18
Race 2

Vi startar på startruta 4 , passerar Peter Eriksson i Porsche på yttern i västern in mot ”Paris” ligger nu på 2 a plats i GT 400 vilken vi odramatiskt behåller utan hård uppvaktning bakifrån men även utan att riktigt kunna utmana Tysslinge. Bilen känns inte alls lika bra som på morgonen, upplevde det själv som att däcken fram gick för varma, möjligen pga smällen mot framvagnen i chikanen. Andra racet var för vår del tråkigt och händelselöst. Nöjd är jag för att vi har presterat bra tider samt att en pole och två andra platser är ju inte direkt kattskit om uttrycket tillåts, samtidigt känns det lite hopplöst att vara så nära den där hägrande första platsen och att få ta målflaggan- men inte denna gång heller. Vi ligger på en andraplats totalt i GT mästerskapet. Nu gör vi ett sommaruppehåll fram till augusti då vi kör på Ring Knutstorp- då jädrar!

Trevlig sommar i sol och värme önskar vi er.

/Per-Erik

 
 
2005-06-18
Race 1

Detta har vi varit med om tidigare, pole efter tidsträning ifrån åkta på rakan direkt efter att startflaggan har fallit! Hur gör vi? Taktik snack med Kåge samt Jeff innan start. Perfekt start och vi har ledning in i första vänstern mot ”Paris”. Tobias Tegelby i Team Tysslinge är parkerad under vår bakvinge och uppvaktar hårt men juste. Skapar lite lucka i vissa sektioner samt blir ikappkörd i vissa sektioner, riktigt close racing. På varv 5 bromsar sig Tobias förbi i vänstern in mot ”Paris” vi jagar Tobbe som en igel under Audivingen. På varv 8 kommer ligger vi och trycker på hårt mot chikanen innan långa rakan då Tobias tvingas bromsa kraftigt och ovanligt tidigt innan chikanen då vi är ikapp en långsammare Porsche. För att undvika att köra in i Tobias tvingas jag gå hårt över curbsen där jag slår i KRAFTIGT kollar oroligt i backspegel samt på oljetrycksdisplay men allt verkar vara ok. Har tappat för mycket för att kunna utmana Tysslinge om förstaplatsen över mållinjen. Vi kör i mål på en andraplats.

 
 
2005-06-18
Tidsträning

Pole efter en träning där det var svårt att få fria varv, vi lyckades till slut i en lucka köra till oss snabbaste träningstid, bilen känns mycket bra.

 
 
2005-06-17
Mantorp Park Deltävling 5 & 6, Fri träning

Fredag eftermiddag, vi har anlänt Mantorp Park regnandet har slutat och banan börjar torka upp. Vi går ut för att känna på bilen och försäkra oss om att allt fungerar. Varv 4 personligt rekord med 1.23.620 bilen fungerar perfekt. Under eftermiddagen görs en sista genomgång av bilen inför allvaret under morgondagen.

 
 
2005-05-14
Kinnekulle Ring Deltävling 3 & 4

Pole efter en odramatisk tidsträning. Bilen är jag dock inte riktigt nöjd med och har inte presterat riktigt så bra tider som var tänkt. Nu är det full fokusering på första racet.

 
 
2005-05-14
Race, första racet på Kinnekulle

Startar första racet från pole, blir under rakan mot bron omkörd av Peter Eriksson (OS-ryttare i Los Angeles 1984, Barcelona 1992 och Atlanta 1996) i sin Porsche, bestämmer mig för att sätta hårt mot hårt och håller i på utsidan i kvarnkurvan och är åter i ledning i vänstern innan Molinknäppen. Behåller ledningen i 5 varv då vi är snabbare på den kurviga baksidan men klart långsammare på rakan. På sjätte varvet passerar Peter på rakan, vi finns under vingen på den kurviga delen men tappar för mycket på rakan, hade under racet vissa problem med överstyrning i utgången av kurvor och i utgången på start och målrakan tappar jag bakänden på bilen och gör en 360° snurrning. Behåller andraplatsen men jakten på förstaplatsen är över-passerar mållinjen på en andra plats.

 
 
2005-05-14
Race, andra racet på Kinnekulle

Startar andra racet från startruta 2 passeras på rakan av Speedlabs Corvette och är därmed på en tredjeplats men återtar andraplatsen genom omkörning på yttern i kvarnböjen. Jagar Peter i Porschen på den kurviga delen av banan med nosen parkerad under vingen men tappar liksom tidigare för mycket på rakan. Går odramatiskt övermållinjen på en andraplats. Bilen kändes bättre i andra racet efter en liten justering av setup. Känner mig nöjd med resultaten, men en viss känsla av frustration smyger sig på med en längtan om mer power.

Nu skall bilen servas samt att den kommer att få ny lackering innan nästa race. Det var allt för denna gång.

Per-Erik

 
 
2005-05-14
En pole två andraplatser

En pole samt två andraplatser blev resultatet på Kinnekulle Ring, andraplats totalt i GT mästerskapet.

 
 
2005-05-05
TV sändningar i Viasat Sport-kanalen

Första torsdagen efter tävlingshelg sänds SLC Sprint. Andra torsdagen efter tävlingshelg sänds SLC 3h. Tredje torsdagen efter tävlingshelg sänds Shell Helix Endurance Trophy. Ikväll kl. 23.15 är det dags för premiärprogrammet 2005 av SLC Sprint i VIASAT SPORT 1 med repriser 7/5 13:00, 11/5 21:00, 11/5 21:30, 14/5 13:40, 18/5 18:30.

 
 
2005-05-01
Racebilder från premiären på Mantorp Park

www.slc.se

Länk till racebilder:

http://www.slc.se/bilder2005/race1/gtv8/gtv8.html

 
 
2005-04-30
Premiär i SLC GT Banracingserie på Mantorp Park

Ett kval i regn gjorde att Team Tysslinge med sin fyrhjulsdrivna Audi stod i pole inför race 1. Vi chansar inför race 1 att starta på slicks, banan är fortfarande våt men regnet har upphört. Vi kommer ut ur första kurva som bil nr 3 och bevakar denna position i 2 varv tills vi får upp däckstemperaturen och attackerar hårdare, banan är på vissa ställen mycket hal. Under femte varvet är vi ikapp och kan attackera andra bilen vilken efter långa rakan bromsar av. Vi är nu uppe på en andra plats och börjar jakten på första bil/ Team Tysslinge. Vi närmar oss under resterande varv första bilen och har även lite tur vid varvningar. Vi orkar dock ej ända fram utan passerar mållinjen 4,684 s efter första bil. Vi har dock under jakten satt racets snabbaste varvtid på 1:28,455 och har pole inför race2.

Vi startar race 2 i pole efter snabbaste varv under race 1. Banan är nu torr men kall, asfaltstemperatur på 9°. Starten går vi har perfekt varvtal på motor men blir trots detta passerade av både Tysslinges Audi samt Peter Erikssons Porsche på rakan ned mot första kurva in mot Pariskurvan. Vi ligger under vingen på Porschen i kurvorna men tappar på rakorna några billängder för att vid inbromsningarna åter vara parkerad under Porschens vinge. Racet fortgår på detta sätt tills tre varv återstår då vi börjar få sämre och sämre fäste fram med understyrning som följd vi har troligen stressat däcken för hårt, vi går över mållinjen som tredjebil. Vi är ganska nöjda med resultatet på Mantorp Park då denna bana är mycket effektkrävande med sin långa raka i motlut. Vi har visat att vi är med i absoluta toppen och kommer att ha totalsegern i Mästersakapet som målsättning.

 
 
2005-04-29
Testdag inför race på Mantorp Park

Så är då säsongen igång på allvar, dags för första testvarven på Mantorp Park inför premiären i morgon. En solig och fin vårdag perfekt för testkörning.

Vi rullar ut ur depån med den där extra pirrande känslan i maggropen som alltid infinner sig när det är första gången efter vintervilan. Vi kör två lugna varv för att kontrollera att allt är ok med bilen, temperaturer mm. Därefter tre snabba varv för att i depå kontrollera däckstemperaturer. Vid depåstopp upptäcks oljeläckage från bakaxel vilket senare visade sig vara en dålig spärring i vänster sidas medbringare. Byte av medbringare för att sedan snabbt komma ut på banan igen. Vid start av motor hörs ett tydligt skrammelljud från motor-eländes elände. Vid felsökning visar det sig att missljudet kommer från startmotordrevet. Vi drar en lätnadens suck, byter startmotor för att åter försöka komma ut på banan. Efter varmkörning av motor "exploderar" högra bakre lufttrycksdomkraften när bilen skall sänkas ned på backen, ingen av mekanikerna kommer till skada vid detta riktigt otäcka olyckstillbud. Däremot är det slutkört för dagen. Fem varv blev det under fredagen och i morgon är det race!

 
 
2004-09-27
Anderstorp

Vi rullar ut på tidsträningen lördag morgon, när vi passerar halva rakan går varvstoppet på sexans växel i! Vi har drevat bilen som vid vårens tävling på Anderstorp då med kraftig motvind på rakan och nu har vi en lätt medvind. Ingen återvändo nu utan bara att göra det bästa av situationen, men redan på tredje varvet säger bakaxeln upp sig med ett ylande läte.

Ett fantastiskt teamarbete av mekanikergänget Björn, Magnus, Rickey och Risto gör att vi med minsta möjliga marginal hinner byta bakaxel innan första racet, dock hinner vi ej med att dreva om växellådan. Vi har under varv två lyckats få tredje bästa tid vilken är vår placering på gridden.

Race 1 Starten går genom första kurvan ut på långa rakan, i slutet på rakan ligger vi fyra för att efter första inbromsning återta tredjeplatsen. Vi försöker jaga ifatt tätduon med Tysslinges Audi som ledarbil, men detta är inte möjligt med den för lågt växlade sexan. Vi kör resterande del av racet lite i ingemansland och utnyttjar detta till att prova lite olika justeringar på krängningshämmarna fram och bak. Vi går odramatiskt i mål som tredjebil.

Race 2 Inför andra racet har vi naturligtvis drevat om sexans växel samt i förebyggande syfte bytt en drivaxel bak. Vill även passa på att tacka Team Tysslinge för deras hjälp i depå, mycket sportsmannamässigt . Ett stort tack till er. Starten går genom första böj ut på långa rakan där vi nu är betydligt bättre med i första inbromsning, går igenom första kurvan som andra bil och känner att det går att hänga med i Tysslinges Tempo. Jagar Audin med närkontakt tappar lite ut på start och målrakan samt ut på långa rakan men tar igen vid inbromsningen i vänstern in mot karusellen samt i karusellen. Vid varvningar på näst sista varvet tappar vi närkontakten vilken vi under resterande sista varvet ej lyckas ta tillbaka. Går i mål på en andraplats. Nu laddar vi för finalen på Mantorp då vi självklart vill visa Tysslinge vår bakvinge.

 
 
2004-08-30
Knutstorp Ring

Under tisdagens kväll lastades tävlingsbil, däck och allt som skall med till tävling. När vi skulle flytta släpet med vår Forddragare upptäcktes en svår motorstörning med kraftiga vibrationer som följd. Vi fick under onsdagen akut köra en datatest där det konstaterades att en elektronikbox vilken styr bränslespridarna gav felkod. Nu jagades elektronikbox med ljus och lykta. Genom Tidningstransport i Sundsvall kunde vi låna en identisk elektronikbox vilken monterades på torsdag fm. Stort Tack till Kenneth Krister och Peter. Med ny elektronikbox kvarstod motorstörningen med två cylindrar ur funktion. Efter felsökning under hela torsdagen och långt in på kvällen tvingades vi ge upp. Nya krafttag på fredag f.m kastar inget nytt ljus över elektronikproblemet och vi tvingas kasta in handduken. Helt otroligt, haveri innan vi ens nått banan.

Självklart ger vi inte upp utan lägger all kraft på Anderstorp om några veckor, då med lagad dragbil och taggade till tusen.

 
 
2004-08-29
F1

Bridgestone-Världsmästardäck-igen!

 
 
2004-07-30
Ny Motor!

Nu sitter den nya motorn på plats, samtidigt har bilen fått sig en översyn med bl.a nya bromsskivor samt nya lager i växellådan. Nu väntar några test innan Knutstorp.

 
 
2004-06-22
Trevlig Midsommar

En riktigt trevlig Midsommar önskar vi alla.

 
 
2004-06-16
Kinnekulle Ring

Tyvärr tvingades vi stå över deltävlingen på Kinnekulle Ring då ny motor ej hunnit bli färdig. Tråkigt då vi tycker om Kullen som en teknisk och rolig bana och där vi oftast har gjort bra resultat. Med tävlingen på Gotland inställd har vi nu gott om tid att få motor och bil i ordning inför nästa tävling på Knutstorp Ring.

 
 
2004-05-07
Anderstorp

Fredagens fria träning går till en början över förväntan. Sist vi gästade Anderstorp hade vi problem med att få en bra slitbild på däcken ffa fram, vi har till denna helg förändrat hjulvinklar samt satt en lite hårdare sättning på bilen. Efter lite små justeringar börjar bilen kännas riktigt bra och vi är totalsnabbast i alla testpass fram till eftermiddagens testpass. Detta trots att vi har 271 hk och en riktigt tung raka i motvind, vi drevar ned 6 ans växel i två omgångar då bilen ej orkar varva ur pga av den kraftiga motvinden. Vi har kört dessa pass på slitna däck och lägger nu på nya däck för att se vad detta ger i tid samt att ha fyra nya inruggade däck färdiga inför morgondagens tidsträning. Uppvärmningsvarv sedan laddar vi, passerar gamla start och mållinjen kaboom- tvåans vevstake går av och nästintill delar motorn i två delar.

Tungt mycket tungt.

Flatout Racing lånar ut sin Racebil som de kör tre timmars cupen med. Vi kör in på två tredjeplatser med lånad bil, godkänt resultat mitt i all bedrövelse. Vi ligger nu på en andraplats totalt inför Kinnekulle. Stort tack till Hasse och Anders i Flatout Racing.

 
 
2004-04-22
Premiär Gelleråsen

Så är det äntligen dags för säsongspremiär i årets SLC GT serie. Med skräckblandad förtjusning sätts kursen söderut mot anrika Gelleråsen. Med fria träningen på fredagen inställd blir testpassen på lördag förmiddag intensiva. Tidsträning samt ett race lördag och ett race söndag.

På sjätte varvet under tidsträningen tappar vi drivningen i utgången av Ejekurvan, misstänker bakaxelhaveri. Vid demontering av drivaxel finner vi att en medbringare brustit inne i differentialen, en heroisk insats av mina mekaniker möjliggör att vi kommer till start. Trots haveriet hade vi under de första varven kört till oss en andra plats på gridden efter Team Tysslinges Audi.

Får till en kanonstart och försöker attackera ledarbilen i inbromsningen till Trösen men tvingas backa av och ta rygg mot Esset. Tappar hela tiden lite mark mot ledarbilen ffa i utgången av Trösen samt i utgången av Ejekurvan. Vi kör in på en andraplats-godkänt.

I andra racet får vi inte en lika klockren start som i första racet, vi kommer igenom trösen som andra bil, en placering som vi ohotade håller racet igenom. Två andra plaster i premiären får vi beteckna som godkänt. Nu laddar vi för Anderstorp.

 
 
2004-03-16
SLC's TV sändningar i Viasat Sport

Glädjande fortsätter SLC även 2004 med sändningar i Viasat Sportkanalen, nyheten är att sändningarna kommmer delas upp i 3 st olika 30 minuters program från varje helg.

Den första 30 minuters sändningen kommmer innehålla alla våra Sprinttävlingar , t.ex SLC GT, JSM Volvo S40 Challenge.

Den andra 30 minuters sändningen kommer bestå av SLC Endurance 3h Cup och den Tredje av Shell Helix Endurance Trophy (F.d 8h Endurance cupen).

 
 
2004-03-15
Tävlingskalender 2004

Vid samtliga tävlingstillfällen kör SLC GT dubbelrace.

Karlskoga Motorstadio, Gelleråsen 24-25/4

Anderstorp Raceway 7-9/5

Kinnekulle Ring 18-20/6

Gotland Ring 21-25/7

Knutstorp 27-29/8

Anderstorp Raceway 24-26/9

Mantorp Park 15-16/10

 
 
2003-12-22
Juldagen, SLC på TV

På Juldagen 17.30 i Viasat Sport kommer en sammanfattning av året och förtitt inför nästa års säsong.

 
 
2003-12-20
God Jul & Ett Gott Nytt År

Önskar vi Sponsorer, Samarbetspartners och alla er andra motorsportentusiaster!

 
 
2003-11-11
Donation till Världens Barn Galan

Vid SLC Banketten på Berns Salonger med säsongens prisutdelningar samlades fantastiska 81.989 kronor in, vilka doneras till Världens Barn insamlingen. Läs mer på www.slc.se.

 
 
2003-11-08
SLC Bankett, Berns Salonger

Vi fick på Berns Salonger vid SLC Banketten ta emot Segerpokalen för totalseger i sprintklassen, SLC GT 260.

 
 
2003-10-23
TV Tider Final SLC GT Mantorp Park

Viasat Sport 23 Okt 20.00 24 Okt 16,25 25 Okt 18.30 28 Okt 13.30 29 Okt 19.55

 
 
2003-10-21
Totalseger 2003!

Axehult Motorsport Tar hem totalsegern i årets SLC GT 260 !

Per-Erik Axehult/ Axehult Motorsport

 
 
2003-10-17
Final Mantorp Park, Fria Träningen

Fredag morgon, kallt banan är vit av frost vilket innebär att det är final i SLC Racing Series. Det känns som om vi är i norrland och skall köra isracing.

Under första teststinten kör vi 8 varv men banan är mycket kall och hal ffa i slutet på långa rakan som fortfarande ligger i skugga. Vi avvaktar för att se om temperaturen ökar nu när solen går upp.

Under andra teststinten hinner vi köra nästan tre varv, jag skall försöka köra några varv för att se om vi kan komma ned i någon anständig varvtid trots kylan. Vi har täckt de bakre fälgarna med täckplattor för att försöka närma oss arbetstemperatur på däcken. Bromsar i slutet på långa rakan något före 100 meter markeringen vilket visar sig vara för optimistiskt på den kalla banan. Klarar nästan att hålla bilen kvar på banan men blir tvingad att vända bilen och backa ett par meter ner i Lecakulorna med bakhjulen .

Sista teststinten kör vi tre varv innan bilen börjar kännas mycket orolig på långa rakan, jag slår av och linkar sakta till depån. Vad har hänt, pyspunka eller lossad hjulmutter? Det visar sig att hela styrväxeln håller på att lossna från framvagnsbalken!

Per-Erik

 
 
2003-10-17
Tidsträning

Så är det då dags för tidsträning utan några riktigt körda varv med anständigt racetempo. Vi kör några varv för att få upp däckstemperatur och sedan kunna göra en bra varvtid för en bra placering på gridden. Fästet blir bättre och bättre under fem varv för att sedan bli allt sämre i bakvagnen. Däckstrycket visar sig vara för högt bak, vi har trots detta fått en andra placering på gridden i klassen och en femte plats totalt med stora GT klassen inräknad-godkänt trots allt.

Per-Erik

 
 
2003-10-17
Taktik

Vi kom till finalen med en ledning om 23 poäng till närmaste konkurrent med totalt 45 poäng att köra om, två race med dubbla poäng i det sista racet. Vi hade under säsongen 5 förstaplatser och 4 andraplatser, 2 race skall räknas bort innan poängen sammanräknas för säsongen. Detta innebar att vi innan finalen hade 2 st 10 poängare som sämsta resultat. Om vi ej kom till start i första racet skulle vi ändå ha minst 10 poäng. Taktiken var att inte riskera något innan finalracet med dubbla poäng. Diskussionen gick fram och tillbaka med olika förslag, vi beslutade ( vilket med facit i hand ändå känns som ett riktigt beslut) att köra båda racen. Det är vi skyldiga sponsorer, samarbetspartners och alla andra som har hjälpt oss under säsongen.

Ett stort tack till alla er för en fantastisk säsong!

Per-Erik Axehult

 
 
2003-10-17
Race, Final Mantorp Park

Starten går, hjulspinn på den kalla banan tvåan, trean, fyran, femman inbromsning första tryckaren i vänster sida, ligger i vänster spår tar rygg på framförvarande bil, inbromsning för Pariskurvan. Ligger i ytterspår med bra fäste kör om bilar i innerspår, framförvarande bil gör omkörning på yttern jag tar rygg på den omkörda bilen innan utgången ur Paris-nu är det bara korta rakan och chikanen så är vi ute på långa rakan och starten är över-KABOM! Någon trycker till mig i baken vilket resulterar att jag snurrar i höger varv med en efterföljande ordentlig påkörning som följd. Det är för dagen slutkört, främre högra hjulupphängning bortsliten, bakre högra hjulupphägningen kraftigt skadad, demolerad kaross, värkande överkropp.

Trots detta har säsongen varit klart över förväntan med en driftsäker Bil som fungerar bättre och bättre, ett Team som har jobbat fantastiskt under året samt ett mycket gott samarbete med våra Sponsorer.

Detta tillsammans medförde att vi tog hem totalsegern i SLC GT 260 säsongen 2003.

Per-Erik

 
 
2003-09-29
Mekonomen inviger ny butik i Sundsvall

Lördagen 27/9 var vi med vid invigningen av Mekonomens andra butik i Nacksta/ Sundsvall. Trots lite ruggigt höstväder var intresset stort för både bil och butik, Mekonomen säljer bla högkvalitetsolja från Castrol.

 
 
2003-09-20
Anderstorp Race

Race 1

Vi kommer ut ur första kurva som fjärde bil, i ingången till Hansenkurvan på förstavarvet bromsar jag sent går djupt ned och kommer ut jämsidas med tredjebil. Vi går jämsides på rakan mot vänstern in mot Karusellen där jag bromsar mig förbi och är uppe på en total tredjeplats och en andra plats i klassen efter Tysslinges Audi. Vi passerar mållinjen på en andra plats.

Race 2

Vi kommer ut ur första kurva som tredje bil och andra bil i klassen, tappar redan på rakan ca 30 m, bromsar igen ca 10 m av försprånget men kan ej hålla tempot ut ur kurvor och ffa ej på långa rakan. Vi har under de första varven skapat en stor lucka till tredje bil klassen och kör lite i ingemansland. Tappar lite på de två tätbilarna men ökar avståndet till bilen bakom. Går i mål som andra bil i klassen. Två andra plaster på Anderstorp och utdrygad totalledning i klassen är klart över förväntan. ´Nu skall bilen få en grundlig översyn inför finalen på Mantorp Park

Axehult Motorsport/ Per-Erik

 
 
2003-09-19
Tidsträning Anderstorp

Tidsträningen blev inte vad vi förväntade oss pga av understyrningsproblem, understyrningstendensen ffa i högerkurvor ökade hela tiden trots att jag justerade krängningsämmarna inifrån bilen. På sjätte varvet under inbromsningen efter långa rakan Exploderar vänster framhjul vilket gav några spännande sekunder innan jag hade räddat bilen och kunde andas ut . Under de första varven lyckades vi trots detta få en fjärde placering på startgridden och tredje bästa tid i klassen. Godkänt.

 
 
2003-09-18
Anderstorp Träning

Så var det dags för första mötet (och för säsongen sista) med Anderstorp Raceway med nya bilen. Senast jag körde långa slingan på Anderstorp måste vara för ca 5 år sedan. Anderstorp är trots brist på nivåskillnad en härligt lång snabb bana med bankade böjar och hög kurvhastighet. Mina favoriter på banan är Hansenkurvan och Karusellen där det går att köra ruskigt fort. Den fria träningen under fredagen fungerade i huvudsak bra , förutom en stor längtan efter mer motoreffekt. I slutet på första stinten varnade bakaxeltemperaturen-skulle helgen börja i moll? Felet visade sig turligt nog vara ett givarfel.

 
 
2003-09-18
TV-Tider SLC Sprint

På nedanstående tider kan ni se SLC GT racen från Anderstorp Raceway i Viasat Sport.

Torsdag 25/9 kl19.30, Fredag 26/9 kl 17.00

 
 
2003-08-27
TV-Tider SLC Sprint

På nedanstående datum kan ni se SLC Sprinten på Viasat Sport.

Torsdag 28 Augusti 22.00 Lördag 30 Augusti 17.30 Söndag 31 Augusti 19.30

 
 
2003-08-23
Deltävling 6, 7 SLC GT, Gelleråsen Dubbelseger !

Dubbelseger i SLC GT ! Veckan innan tävlingshelgen var fylld med arbete att rätta till elproblem i bilen. Felande generator, batteri mm. Onsdag natt var bilen färdig och lastades för att vi på torsdag eftermiddag skulle kunna testköra bilen på Gelleråsen. Allt fungerade felfritt. Lördag Race Tidsträningen fungerade ok trots att det inte var ett enda fritt varv på banan, tiden resulterar i andra plats på gridden samt snabbaste bil i klassen. Trots lite understyrningstendens i Trösen genomför vi båda racen ohotade genom att på de första varven skapa en lucka till bakomvarande bil. Vi vinner båda racen i klassen samt blir total trea i båda racen efter två Porschar i stora GT klassen. Vi leder nu totalt GT 260 klassen. Axehult Motorsport/ Per-Erik

 
 
2003-08-09
SM i backe

Under SM i backe, Söderknallen-Sundsvall ställde vi ut tävlingsbilen i depå. Förfrågan kom från SMK Sundsvall vilka ville visa bilar från andra tävlingsformer inom bilsport.
Ett mycket stort intresse visades för bil och team och dess SPONSORER . Vi visade bla Bridgestone F1 däck, där de flesta som passerade kände sig tvingade att klämma och känna lite på världens snabbaste däck! Vi pratade Castrol racing oljor, livstidsgaranti på Kamasa (Tools) verktyg och mycket mer.
Genom Molin Bil AB/ BMW Group Sverige visade vi den av Chris Bangle designade nya 5 serien(530i) en skönhet i silvermetallic vilken jag inte tror lämnade någon oberörd.

Inför Gelleråsen och resterande del av tävlingssäsongen är Teamet förstärkt med Leif Nyman Race engineer med tidigare erfarenhet från STCC, GTR samt FIA GT . Kommande helg slutför vi de sista förberedelserna inför kommande dubbelrace på Gelleråsen.

Mvh Per-Erik Axehult

 
 
2003-06-01
Vårsalong på Molin Bil AB I Sundsvall

På vårsalongen visades BMW Z4, vi deltog under helgen med tävlingsbil. En trevlig och välbesökt helg på Molin Bil trots ett strålande sommarväder.

 
 
2003-05-06
Deltävling 4, 5 SLC GT, Mantorp Park

Vi kommer till Mantorp Park Med totalledning i SLC GT. Långa Mantorp är ingen favoritbana med en lång raka i motlut då vi ligger efter effektmässigt. Målsättningen var att ta poäng i båda racen utan onödiga risker och om möjligt få pallplacering/ ar. Fredagens morgonträning fungerar mycket bra, 1.25.122 inoficiell tid. Vi har kört på gamla däck, men det har troligen även våra konurrenter gjort.

Under e.m träningen är vi andra bil tidsmässigt-över förväntan. Tidsträningen lördag morgon ger oss en andra plats på gridden. I första racet kommer vi iväg problemfritt som andra bil . Vi är snabbare ner mot gathörnet samt i Parissektionen men tappar på depårakan samt på långa rakan ffa i slutet på långa rakan innan inbromsningen. Efter 3 varv uppvaktas vi hårt av Risto Järvinen i AlfaRomeo. Jakten på ledarbilen Kenneth Hurtig måste dämpas nu gäller taktikkörning inga misstag snäva spår osv. Taktiken lyckas vi tar helgens första pallplats/ en andra plats, klart godkänt.

Innan andra racet öppnar sig himlen i ett störtregn. Regndäck görs i ordning. 3 min innan Line up bryter solen igenom och regnet upphör lika snabbt som det kom. Vi har avvaktat med däckvalet, beslut tas att köra torrdäck. Vi startar som bil nr 5 på gridden med den snabbare BMW n och Alfan framför mig. Taktiken var att smyga bakom dessa och direkt finnas där om någon av dessa gjorde ett misstag . Starten går ,jag tappar ned mot vänstern in i Paris 2 placeringar. I Paris knuffas Alfan och BMW n vilket resulterar i att vi efter chikanen på rakan är tvåa efter Peter Grägg BMW. På andra varvet sätter vi in attacken i inbromsningen mot chikanen. Med en sen inbromsning och full attack genom chikanen med ordentligt med fart ut på rakan går vi upp i ledning. Efter ytterligare 2 varv har vi skapat en ordentlig lucka vilket gör att vi ohotade tar helgens andra pallplats nu högst upp som VINNARE!!

Vi har nu semesteruppehåll tills vi nästa gång 23-24 Augusti tävlar på Gelleråsen Karlskoga.

Trevlig Sommar.

/Axehult Motorsport

Per-Erik Axehult

 
 
2003-04-30
Seger i SLC GT! Totalledning i SLC GT!

Fredagens fria träning var fylld med problem. Vi fick ej till chassie inställningar samt ett drivaxelbrott gjorde att vi förlorade mycket tid.

Lördag morgon - Tidsträning 15 minuter. Bilen känns betydligt bättre efter att ha gjort bilen mjukare bak. Tidsträningen resulterar i bästa tid, POLEPOSITION inför racet om 22 varv.

Uppställda på Line up kommer regnet. Under warm up varvet efter Safety car upphör regnet. Med en perfekt start skapar vi under det första varvet en lucka på ca 2s. Bilen känns perfekt och vi behåller odramatiskt ledningen till målgång utan att vara hotade. Vi vinner inte bara klassen utan även GT totalt , stora klassen inräknad. Under racet sätter vi snabbaste varvtid i SLC GT! 0.55.999 s Med bättre inställd bil samt bättre drevning ffa på vxl 3,5,6 skall vi kunna pressa varvtiden ytterligare någon sekund. Bästa träningstid 0,55,120s inofficiell, bästa racelap 0,55,999s. Vi leder nu totalt i SLC GT.

Vi vill även tacka NJ racing för deras hjälp vid vårt drivaxelbrott samt ett stort tack till mina mekaniker Jan, Ulf och Ricky som under helgen gjort ett kanonjobb med bilen.

Mvh Per-Erik Axehult Axehult Motorsport

 
 
2003-04-27
Säsongspremiär i SLC GT på Gelleråsen/ Karlskoga

Axehult Motorsport i topp efter säsongsdebut. En 1:a plats och en 2: plats. På ett Kylslaget Gelleråsen genomfördes säsongens första test under fredagen. Med endast 6°c på termometern var det svsårt / omöjligt att få bra däckstemperatur. Vi lyckades trots detta med bästa träningstid (inoficiell) 1.10.52s.

Genomgång av bilen inför lördagens två race visade att allt var i sin ordning. Tidsträningen under Lördag morgon resulterade i bästa träningstid i SLC GT. Vi hade med andra ord även alla bilar i stora GT klassen bakom oss. En perfekt start med hård satsning under de första 2 varven resulterar i en lucka på ca 3s till andra bil. Med 6 varv kvar börjar vi få allt sämre fäste bak och tvingas sänka tempot vilket gör att vi de 3 sista varven är hårt uppvaktade bakifrån. Vi lyckas ta säsongens första seger-även stora GT klassen inräknad.

I race nr 2 lyckas vi inte lika bra i starten utan kommer ur första kurvan/ Trösen som bil nr 5. Ett mycket tufft race där vi efter lite lättare plåtkontakter tar en 2:a plats. Nu väntar lite karosseri arbete samt övrig genomgång av bil innan race 3 på Kinnekulle Ring om två veckor.

/Axehult Motorsport
Per-Erik Axehult

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00

 
 
0000-00-00